En utlandssvensk om politik och filosofi

2006-05-05

Stöduttalande för MTV?


Ledande kristna försöker att stoppa den tecknade följetongen "Popetown". Kommer Leijonborg att kräva ett gemensamt stöduttalande för MTV?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra sagt av Lars Ohly - sista meningarna i artikeln från DN.

Det är väl så för de som har en stark gruppgemenskap - de försvarar sej emot alla angrepp mot gruppen - även inbillade (som t.ex befogad kritik) - men de försvarar också när gruppen angriper andra grupper...

Lite så som maffian fungerar.

De kan inte se att dialog bygger på att man talar med varandra - möter varandra - på jämställd nivå. Kanske är det så att hackordningen inom gruppgemenskapen inte ens tillåter dialog inom gruppen?

Ursäkta att jag svävar ut lite - fick bara några associationer...

Daniel Eriksson sa...

Jag tror att det här är rätt spår. Det är förmodligen fruktbart att förklara folkpartifenomenet med hjälp av socialpsykologi.

Motståndet till dialog tycker jag har tydliggjorts de senaste dagarna av anmälan till Riksrevisionsverket och protesterna mot viseringen.

Anonym sa...

Nu hängde jag inte med...
Anmälan om vaddå?
Med viseringen menar du Hamas förstår jag. Där tänker jag att Norge är ett föredöme - verkligen - de vågar sej på en dialog. Hamas verkar i mina ögon innehålla också skärpta personer, som flyktingministern Atef Adwan, varför skulle han inte vara det, förresten...

Märkligt, hela den här hysterin emot Hamas får mej att nästan be om ursäkt för att jag tänker att det finns kloka och mänskliga personer i deras regering - precis som i vilken regering som helst... Tja, kanske inte i USAs då... ;-)

Daniel Eriksson sa...

Jag tänker på anmälan mot Sveriges muslimska förbund. Så här börjar pressmeddelandet från 28 april:

Sedan år 2000 har över tio miljoner kronor utbetalats till Sveriges muslimska förbund trots att det framstår som om förbundet aktivt motarbetar centrala värderingar i det svenska samhället.